Kinesiskan efter drygt 3 månader

Clara-Cecilia! Både för att visa lite hur det låter när jag pratar kinesiska och för att senare själv kunna jämföra lite så har jag nu filmat lite när jag pratar kinesiska med min värdmamma. Klippet är helt oförberett och oklippt, så det är ganska rörigt…

GLÖM INTE ATT AKTIVERA UNDERTEXTER!!! (Det gör du nere i högra hörnet i rutan)

 

9 thoughts on “Kinesiskan efter drygt 3 månader

 1. hej Per verkligen roligt att höra dig och din”mamma” prata (jag tänker att det är hon).
  jag skulle så gärna vilja att det kommit fram textremsor längst ner så att jag förstått ngt av vad ni pratade om – men att ni hade trevligt syntes.
  Ni fnissade en del och då blir jag lite nyfiken på kinesisk humor – skrattar vi åt samma saker? Generellt sett –
  Här hemma är det som vanligt. Sara duschar och sjunger högt från badrummet. Hon har varit på Kupolen och julhandlat hela dagen. Andreas har nyss spelat igenom julrepertoaren för orkestern. Det är avslutningskonsert på tisd.kväll. Nu sitter han vid datorn igen.
  Katten våran håller sig mest inne – sover lite här och där.
  Ha det nu så gott!! Kram , Kesti

  • Be din son eller dotter att hjälpa dig aktivera textremsorna, de finns gömda där i bakgrunden! Kinesisk humor… Jo det är nog ungefär detsamma, förutom att de är kanske inte lika mycket för ironi som oss (med min mamma som undantag). Ska fundera lite mer på det så kanske du kan få ett utförligare svar senare. Kul att höra om livet där hemma, fortsätt gärna berätta om det! Nu är det snart julafton, men kineserna verkar inte ha någon aning om hur man gör vid jul, de har till och med inte förstått att man ska vara ledig… Jag har i alla fall varit till IKEA och handlat glögg, pepparkakor och julstjärna, så lite julstämning blir det trots allt! Hälsa med kram till de där hemma!

 2. Asså gud Perra, SÅ COOLT! Jag såg och kände lukten av durianfrukten när jag var i Malaysia, den luktar typ som bajamaja bläsch. Glöm inte bort svenskan bara!! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>